Antep tepsi kebabı tarifi

Antep tepsi kebabı nasıl yapılır?

Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Maydanoz, soğan, biber varsa mikserden geçirilir veya çok ince doğranır.
  2. Kıyma ve baharatlarla karıştırılarak özleşene kadar yoğrulur pişerken parçalanmaması için iyice yoğurulmalı.
  3. 25-30 cm çapın da tepsiye bastırarak yayılır.
  4. Üzerini süslenip sosu ilave edilir.

Antep Kilis kebabı nasıl yapılır?

Kilis Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları soyup jülyen doğrayın. …
  2. Bir patlıcan, bir köfte sırasıyla hepsini şişe dizin. …
  3. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. …
  4. Tereyağını bir tencerede eritin. …
  5. Domates salçası, nar ekşisi, yenibahar, karabiber ve tuz ilave ederek birkaç dakika daha pişirin.

Antep kebabı nasıl yapılır?

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri yassı kebap şişlerine geçirin. Kömür ateşinde ya da ızgarada iyice pişirin. İsteğe göre piyazlık doğranmış maydanozlu soğan, bulgur pilavı, közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.

Tepsi kebabının içine ne konulur?

Az yağlı dana kıyması, sarımsak, çarliston, kapya biber, domates ve maydanoz ilavesiyle hazırlanan tepsi kebabı, Antakya'ya gitme sebebiniz olabilir. Makbul olanı pide ya da lavaşla elle yenilmesidir, lahmisini ya da sini kebabı olarak da bilinir.

Tepsi kebab nasıl yapılır?

Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun. Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.

Tepsi kebabının kıyması nasıl olmalı?

Tepsi kebabını lezzetli yapacak en önemli detay etin kalitesidir. Tercihe göre yarı dana yarı kuzu karışık kıyma kullanılabilir. Ancak kullanılacak kıyma taze ve tek çekim olmalıdır. Malzemelerin birbirileriyle karıştırılması sırasında iyice iç içe geçmesine özen gösterilmelidir.

Kilis tava nasıl yapılır malzemeleri?

Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler:

  1. 1 kg orta yağlı kıyma.
  2. 200 gr Kuru soğan.
  3. 3 Domates.
  4. 150 gr Yeşil veya kırmızı biber.
  5. 1 Çay kaşığı karabiber.
  6. 1 Çay kaşığı kırmızı biber.
  7. 1 Tatlı kaşığı tuz.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress