Peynirli soğanlı börek hangi yöreye aittir?

Yöresel Soğanlı Çökelekli Börek ( Diyarbakır )Sep 7, 2016

Soğanlı Peynirli börek Nasıl Yapılır?

Soğanlı Lor Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları tavamıza alıp, sıvı yağını ekleyip, iyice pembeşinceye kadar kısık ateşte kavuralım.
  2. Tuzunu, pul biberini, toz biberini atıp altını kapatalım ve içine lor peynirini ekleyip karıştıralım.

Soğanlı Peynirli börek olur mu?

Soğanları ince ince doğrayalım. Tavaya sıvı yağı koyup pembeleşinceye kadar kavuralım. Ocağın altını kapatalım, ılıyınca peyniri, ince doğradığımız maydanozu baharatları tuzu koyup karıştıralım. Yufkayı ikiye kesip her tarafına iç harcı koyalım.

Soğanlı Girit böreği nasıl yapılır?

Kavurduğunuz soğanları hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın. Hamurun diğer parçasını da elinizle bastırarak açın ve soğanların üzerine kapatın. Yumurtayı çırparak böreğin üzerine iyice sürün. Bol susam serperek önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Aslı börek sahibi kim?

Börek
Ülke(ler)Levant, Arap dünyası, Türkiye, Güneydoğu Avrupa, Güney Kafkasya
YaratıcısıOsmanlı mutfağı
TürüBörek

Soğanlı börek içi nasıl yapılır?

Soğanlı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin. …
  2. Ocaktan alın. Son olarak maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. …
  3. Üç parmak kalınlığında kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. …
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Sep 18, 2020

Soğanlı börek hamuru nasıl yapılır?

Yoğurma kabına su, sıvı yağ ve tuzu alıp karıştıralım . Üzerine ununu azar azar ekleyip hafif elimize yapışan bir hamur hazırlayalım. Hamuru unladığımız tezgaha alıp 1 dk kadar yoğurup 10 eşit bezeye ayıralım ve her bezeyi yuvarlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizelim ki altı yapışmasın. Kenara alıp üzerini kapatalım.

Böreğe soğan konulur mu?

Soğanlar ince ince doğranır ve az sıvı yağda kavrulur. Maydonozlar ince ince doğranır bir kaba alınır. Üzerine lor ve kavrulmuş soğan ilave edilip karıştırılır.

Börek sosu nasıl yapılır?

Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz. Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress