Zeytin nasıl dikilir

Toprak dağılmadan naylonu yırtmadan tüplü fidan çukurun ortasına gövdesi düzgün olacak bir şekilde yerleştirilir ve kalan toprak ile etrafı güzelce doldurulur ve sıkıştırılır. Dikim derinliği, fidan toprağından 1-2 parmak daha derinde olabilir. Eğer fidan aşılı ise, aşı yerinin kapanmamasına özen gösterilmelidir.

Zeytin tarlasına ne ekilir?

Bol suyu sever. Bu nedenle su kenarlarında en çok yetişir” dedi. 12 milyonun üzerinde zeytin ağacının bulunduğu Edremit Körfezi'nde zeytin sineği zararlısını doğal yoldan durduracak çözümün kekik olduğunu ifade eden Ulusoy, zeytin tarlalarında mutlaka kekik ekilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Zeytin nasıl bir toprakta yetişir?

TOPRAK: Zeytin ağacı tınlı, killi-tınlı, hafif kireçli, çakıllı ve besin maddelerince zengin toprak koşullarında yetişebilmektedir. Ağır killi topraklarda yetiştiricilikten kaçınılmalıdır. Genel olarak toprak pH sının 6-8 civarında olması istenmektedir.

Gemlik zeytin kaç metre arayla dikilir?

Tarlanın iki kenarından dikim arasının yarısı kadar mesafe bırakılır. Sıra üstü ve sıra arası mesafe eşittir. Örneğin Gemlik için bu mesafe 5×5 m, Ayvalık için 6×6 m, Domat da ise 7×7 m veya 8x8m'dir.

Zeytin ağacı su ister mi?

Zeytin her ne kadar kurağa dayanıklı olduğu söylense de yıllık yağış isteği 600–800 mm'dir. … Zeytin meyvesinin daha iri ve kaliteli olması için yaz aylarında çekirdek sertleşmesi tanenin gelişmesi için suya ihtiyaç vardır. Bu dönemde yağışlarla karşılanamayan su ihtiyacı sulama ile karşılanır.

Zeytin tarlasına neden incir dikilir?

Zeytin bahçelerinde önemli verim kayıplarına yol açan zeytin sineği zararlısından korunmak için bahçelere eskiden olduğu gibi incir ağacı dikilmesi önerildi. … Zeytin alanlardaki incir ağaçları tıpkı bir paratoner gibi zeytin sineklerini üzerine çeker.

Zeytin tarlası sürülür mü?

Zeytin bahçesi derin sürülmemeli yüzeysel toprak işlemesi yapılmalıdır. Toprak tahlili sonucu ağaç başına gübreleme hesaplanmalı ve buna göre gübreleme yapılmalıdır.

Zeytin nasil toprak sever?

TOPRAK: Zeytin, çok seçici olmamakla birlikte kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH'sı 6-8 seviyesinde olan topraklardan hoşlanmaktadır. Taban suyu 1m.'den yakın olmamalıdır.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress