Turşu yaparken salatalıklar delinir mi?

Salatalıklar yıkanıp birkaç yerinden delinir. Kavanoza yerleştirilir. Üzerine ayıklanmış sarımsak ve yıkanmış maydanoz dalları konur. Bir tencerede 9 bardak su, 5 çorba kaşığı tuz ve 3 su bardağı sirke karıştırılıp salatalıkların üzerine boşaltılır.

3 kilo salatalik tursusu nasil yapilir?

Salatalık Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3 kilogram taze tarla salatalığı ya da kornişon salatalık (salatalıklar parmak kalınlığını geçmesin)
  2. 1 baş sarımsak.
  3. Yarım bağ maydanoz ya da dereotu.
  4. 2 su bardağı üzüm sirkesi.
  5. 6 yemek kaşığı iri tuz.
  6. 1 tatlı kaşığı limon tuzu.
  7. 1 yemek kaşığı kadar nohut.

Salatalık turşusunun püf noktaları nelerdir?

Turşuya kullanacağınız su, kaynatılıp soğutulmuş içme suyu olmalı. – Sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalı. – Yıkanan sebze ya da meyvelere iğne ile birkaç yerinden batırırsanız, sebzelerin içine turşu suyu girecek ve turşular daha iri olacaktır. – Turşu kurarken cam kavanoz tercih edilmeli.

Salatalık turşusu yumuşak olursa ne yapılır?

Hazırladığınız turşu suyunun içerisine birkaç kişniş tohumu ekleyin. Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.

2 kiloluk salatalık turşusu nasıl yapılır?

2 litre kaynatılmış suya sirkeyi ilave edin ve 5-6 yemek kaşığı salamura tuz koyun, karıştırarak tuzu eritin ve salamurasını hazırlayın. Tuz iyice eridikten sonra aldığı kadar suyu kavanoza doldurun. Dereotunu turşuların üstüne koyup iyice bastırın ve kapağını sıkıca kapayın.

3 kilo salatalık turşusuna ne kadar sirke konur?

Kıtır Kornişon Turşu (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3 kg kornişon salatalık.
  2. 1 su bardağı turşuluk tuz.
  3. 1 yemek kaşığı limon tuzu.
  4. 3 su bardağı sirke.
  5. 2 litre su.
  6. 1 avuç nohut.
  7. 2 baş sarımsak.

Sep 14, 2017

Kıtır kıtır salatalık turşusu nasıl yapılır?

Bir tencerenin içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi aktarıp güzelce karıştırın. Tuz eriyince ocaktan alın, tam kaynama noktasına gelmemelerine tuzun içerisinde erimesine dikkat edin. Ardından da hazırladığınız bu karışımı kavanozun içerisine aktarın. Kapağını kapatıp güzelce çalkalayın.

Salatalık turşusu erimemesi için ne yapmalı?

Lezzetli salatalık turşuları için kullanacağınız tuzlar, mutlaka kaya tuzu olmalıdır. Marketlerde satılan turşukur paketlerini tercih etmemelisiniz. Kendi malzemeleriniz ile yaptığınız turşunun lezzeti hiçbir turşuya benzemeyecektir. Sofra tuzu kullanılan turşular çok geçmeden erimeye başlayacaktır.

5 litrelik turşu bidonuna ne kadar tuz konur?

1 buçuk su bardağı sirke. 1 çay kaşığı limon tuzu. 1 yemek kaşığı toz şeker. 5 yemek kaşığı tuz ve sonradan yarım yemek kaşığı üzerine dökmek için tuz.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress