Soğanlı ıspanak kavurması nasıl yapılır?

Tencereye soğanı julyen biberi halka şeklinde sarımsağı da küçük küçük doğrayıp orta ateşte 5 dakika kavurun . Salçayı, kavurmayı damak tadına göre baharatı ekleyin 3 dakika kavurduktan sonra yıkayıp doğradığınız ıspanağı da tencereye koyun ve 25 dakika orda ateşte ıspanak suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.Nov 27, 2015

En lezzetli ıspanak kavurması nasıl yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanları bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı ve baharatları ilave edin, karıştırın. Haşlanmış ıspanakları ve yarım çay bardağı kadar suyu da ilave ederek birkaç dakika daha pişirin. İsteğe göre servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.

Haşlamadan ıspanak kavurması nasıl yapılır?

Ispanakları köklerini keserek doğrayalım. Tencereye yağı koyup üzerine kuru soğanı ve biberi doğrayıp kavuralım. Doğradığımız ıspanaklı soğan ve biberin üzerine ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım. 5 dk pismesini bekleyip servis yapalım.

Zeytinyağlı ıspanak kavurması nasıl yapılır?

Kuruyan ıspanağı 2 parmak kalınlığında doğruyoruz. 3 orta boy kuru soğanı yemeklik doğruyoruz. Teflon bir tavaya 7 yemek kaşığı sıvı yağı, yemeklik doğradığınız soğanı ve 2 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyip soğan pembeleşene kadar kavuruyoruz. Doğramış olduğunuz ıspanağı da yavaş yavaş ekleyerek soteliyoruz.

Ispanak kavurması yumurtalı nasıl yapılır?

Ispanaklı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın.
  2. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. …
  3. Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma işlemini 3-4 dakika daha sürdürün.

Ispanak tavası nasıl yapılır?

Tavada Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklarımızı yıkayıp, iyice süzüp, ince ince doğruyoruz.
  2. Rendelenmiş soğan, un, yumurta ve baharatları ekleyip mücver kıvamında olacak şekilde yoğuruyoruz.
  3. Malzemenin yarısını sıvı yağ döktüğümüz tavaya, yemek kaşığıyla yayarak yağda kızartıyoruz.

Nov 26, 2014

Ispanak borani nasıl yapılır?

İyice yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları 3-4 seferde ekleyerek soğan ve sarımsakla kavurun. Kavrulan ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra soğuması için karıştırın ve Sütaş süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına ıspanak boraniyi düzgünce yayarak koyun.

Ispanak vitamini gitmeden nasıl pişirilir?

B ve C vitamini gibi vitaminler ısıyla kolayca kayba uğruyor. Ispanak, brokoli, karnabahar, lahana, bamya, enginar, patlıcan ve kabak gibi sebzeleri en fazla 10 dakika pişirin. Fasulye için de 20 dakika pişirme süresi yeterli. Sebze ve meyveleri pişirirken tencerenin kapağını kapalı tutun.

Yumurtasız ıspanak kavurması nasıl yapılır?

Sıvı yağ ve zeytinyağıyla soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Unutmadan salçamızı, tuzunu, baharatlarını ekliyoruz. Önceden yıkadığımız ve doğradığımız ıspanakları kavurduğumuz soğanların üzerine ekliyoruz. Kısık ateşte ıspanaklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress