Soğan Paparası nasıl yapılır?

Papara (Ekmek Aşı) Nasıl Yapılır? Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Soğanlı tirit nasıl yapılır?

Öncelikle küp küp dogradığımız soğanlarımız ve biberlerimizi kavuruyoruz. Rengi döndükten sonra yumurtalarımızı kırıp pişiriyoruz. Pistikten sonra salçaları, biberi, sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Salça kavrulduktan sonra kaynamış su ilave edip tuz ve pulbiber ekleyerek tenceremizin kapağını kapatıyoruz.

Bayat ekmekle papara nasıl yapılır?

Bayat Ekmek Paparası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yanmaz bir tavaya biraz sıvı yağ koyup, içine salça katıyoruz.
  2. Biraz kavurduktan sonra, ekmekleri katıp iyice her tarafını kızartıyoruz.
  3. Üzerine baharatları katıp, tekrar karıştırıyoruz.
  4. Üzerine suyu ekleyip, kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşe alıyoruz.

Papara nasıl bir yemek tarifleri?

Papara (Ekmek Mantısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce ekmeği minik küp şeklinde doğrayın.
  2. Doğranan ekmekleri bir borcama alın.
  3. Sos için yağı tencereye alıp, eritin.
  4. Minik doğranan soğanı yağa ekleyin.
  5. Soğanlar kızarınca üzerine kavrulmuş kıyma yada et ekleyin.
  6. Salçayı da ilave edin karıştırın.
  7. Üzerine suyunu dökün.

Sütlü papara nasil yapilir?

Sütü küçük bir tencerede ısıtıp ateşten alın. İçine hafif tuz serpin. Bayat ekmekleri sütün içine doğrayın. Peyniri serpip servis yapın.

En kolay tirit nasıl yapılır?

Etleri tencereye alıp suyu çekene kadar alın. Ardından üzerine iki parmağı geçecek şekilde sıcak su ve kimyon ekleyin. Et yumuşak hale gelince düdüklü tencereye alıp haşlayın. Bayat ekmekleri küçük kare şeklinde dilimleyin ve fırına verip hafif bir şekilde kızartın.

Ekmek tiridi nasıl yapılır?

Tirit (Bayat Ekmekleri Değerlendirmek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri küçük küçük doğrayalım.
  2. 150 derece fırında ekmeklerimizi 10 dakika kıtırlaştıralım.
  3. Sıvı yağını tenceremize alalım ve yumurtaları kıralım.
  4. Pul biber ekleyip 5 bardak su ilave edelim.
  5. Tuzunu atalım ve kaynamaya bırakalım.

Yumurtalı papara nasıl yapılır?

Çırptığınız yumurtayı salçalı su karışımının içine dökün. Damak tadınıza göre de tuz koyun. Sürekli karıştırarak, yumurtayı pişirin. Son olarak 4 adet bayat ekmeği küçük küpler halinde kesip, servis tabağına koyun.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress