Sirkeli patates kızartması

Soğuk su içerisine 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Dilimlediğiniz patatesleri bu suyun içerisine aktarın. Kızgın yağ ile kızaran patatesler, sirkeli su ile çıtır çıtır olacak.Jan 17, 2017

Sirkeli patates kızartması nasıl yapılır?

Sirkeli Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış patatesler üzerlerini kapatacak kadar soğuk su da 2 yemek kaşığı sirke ile buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
  2. Yağı tencereye koyun ve ısıtın.
  3. Patatesleri sudan çıkartın ve iyice kurulayın.
  4. 165 derecede ısınmış yağda patatesleri gruplar halinde 5 dakika kızartın.

Patates kızartmasına neden sirke konur?

Patateslerin daha sert ve kıtır olmasının bir diğer yolu da patatesleri içine birkaç damla sirke damlatılmış soğuk suda biraz bekletmek. Bir süre bu karışımda bekleyen patateslerin daha sert ve diri hale geldiğini görebilirsiniz. Patateslerinizi dondurarak da kıtır kıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.

En iyi patates kızartması nasıl yapılır?

Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.

Patates kızartmasına sirke konur mu?

Çıtır Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Patates soyulur, kızartmalık doğranır, kaba alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir, sirke, limon suyu eklenip yarım saat bu suda bekletilir. Yarım saat sonra süzülür, havlu üzerine alınıp iyice kurulanır, kurulanan patates kaba alınır.

Fast Foodlardaki gibi patates kizartmasi nasıl yapılır?

Çıtır Patates Kızartması (Fast Food Patates Kızartması Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesin kabuğunu soyup yıkayın.
  2. Çok ince olmayacak şekilde kızartmalık doğrayın.
  3. Bir kaba unu, tuzu ve baharatları ekleyin.
  4. Doğradığınız patatesleri bu karışıma tamamen bulayın. (Un yetmezse çok az ekleyebilirsiniz. )

Patates kızartması yağına sirke konur mu?

Patates kızartırken; yağın içerisine sirke ekleme çıtır patates elde etmenin basit bir yoludur. Kokusu açısından, elma sirkesi en doğru seçim olacaktır. Üzüm sirkesinin kokusunun olması mümkün. Patatesleri kızgın yağa attıktan sonra sirkeyi ilave etmeniz ve 1-2 damla ile sınırlı tutmanız önemli.

Iyi bir patates kızartması nasıl yapılır?

Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress