Ritim holter cihazı kullanımı

Holter, hastanın kalp ritmini takip edebilen küçük, giyilebilir bir cihazdır. Kalp ritmini ve faaliyetini incelemek için doktor, 1-2 gün süreyle bu testi önerebilir. Bu süre zarfında cihaz, tüm kalp atışlarını ivedilikle kaydeder. Eko kardiyografi testinden net bir sonuç çıkmadığı zaman bu teste geçilir.

Ritim Holter cihazı nasıl kullanılır?

Üzerinde elektrot kablolar bulunmaktadır. Elektrotlar hastanın göğüs bölgesinde belirlenen noktalara yapıştırılır. Kayıt cihazı gelen EKG sinyallerini kaydeder. Sonuçlar uzman kardiyolog tarafından incelenir, tedavide rota belirlenir.

Holter takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Holter cihazı takıldıktan sonra günlük yaşantınıza normal şekilde devam edebilirsiniz ancak banyo veya duş yapmanız mümkün olmayacaktır. Ayrıca gece yüz üstü veya cihazın üzerine yatmayınız. Cihaz üzerinizdeyken çok fazla güvenlik geçişlerinden geçmeyiniz, cep telefonunuzu kullanmayınız ve MR cihazına girmeyiniz.

Holter takılırken ne giyilir?

Cihaz takılı iken bol giysiler giyilmeli ve duş alınmamalı. Holteri geri getirildiğinde kayıtlar bilgisayarda okunacak ve hastaya rapor verilecektir. İşlemin bir riski söz konusu değildir.

Holter cihazı kaç dakikada bir çalışır?

Tansiyon Holter manşon (kola sarılan kılıf) ve ölçülen değerleri hafızada tutan bir kontrol cihazı olmak üzere iki parçadan oluşur. Cihaz gereken miktar ve sıklıkta tansiyon ölçmeye programlanır (gece uyku sırasında 60 dk da, gündüz uyanık olunan zaman diliminde 30 dk da bir olacak şekilde ölçüm programlaması yapılır).

Ritim Holter sonucu kaç olmalı?

Kalp dokusunu meydana getiren hücreler arasındaki ahenk bozulunca ritim bozukluğu ortaya çıkıyor. Kalbin sekteye uğramadan çalışması için ritim hızının 100'ün üzerinde ve 60'ın altında olmaması gerekiyor.

Holter kaç saatte bir ölçer?

Tansiyon holteri, kan basıncınızın 24 saat boyunca belli aralıklarla ölçülerek kaydedilmesini sağlayan bir cihazdır.

Holter cihazı nasıl çıkarılır?

Holter takılması rutin uygulamalarda hastanede yapılan bir görüntüleme tetkikidir. Hasta önce kardiyoloji bölümünde muayeneden geçer, hekim farklı tetkikler ister. Holter için randevu oluşturulur. Hasta cihaza bağlanır. 24 saat sonra hasta tekrar hastaneye gelerek cihazın çıkartılması işlemi yapılır.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress