Peygamber efendimiz muharrem ayında kaç gün oruç tutardı

Muharrem ayının hangi günleri oruç tutmak sevaptır?

Muharrem ayının ilk 10 günü ya da 9, 10 ve 11. günleri oruç tutanlara kat kat sevap yazılır. Peygamberimiz, özellikle Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure gününde oruç tutmayı tavsiye etmiş ve "Aşure günü tutulan oruç, geçmiş senenin günahına kefaret olur" buyurmuştur.

Peygamberimiz Muharrem ayında kaç gün oruç tutmuştur?

Şu da bilinmelidir ki, Ramazan orucu farz kılınınca Hz. Peygamber (s.a.s.), isteyenlerin âşûrâ orucu tutup isteyenlerin tutmayabileceğini belirtmiştir (Buhârî, Savm, 69; Müslim, Sıyâm, 113-126). Öte yandan isteyenler Muharrem ayının ilk gününden itibaren 12 veya 15 gün oruç tutmaktadır.

Hanefiler Muharrem ayında kaç gün oruç tutar?

Mezheplere Göre Muharrem Orucu Günleri Şâfiîler ise bu ayın 9 ve 10. günlerinde oruç tutmayı müstehap sayıyor. Hanefî mezhebine göre muharremin sadece 10. günü oruç tutulması Yahudileri taklit etme anlamına gelebileceği için mekruhtur.

Aşure günü oruç kaç gün?

Müslümanların ibadet edip dualar edeceği Muharrem ayında oruç tutmak faziletler arasında yer alıyor. Rivayetlere göre âşûrâ günü oruç tutulurken önemli olan âşûrâ gününü yalnız tutmamaktır. Bir önceki veya sonraki günü ilaveyle iki gün oruç tutulabileceği gibi her ikisini de ilave ederek üç gün de tutulabilir.

Muharrem ayında hangi gün oruç tutulur?

İşte Muharrem ayı ibadetleri ve faziletleri hakkında bilgiler. Peygamberimiz Muharrem ayının 9–10. veya 10–11. günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir.

Muharrem ayının 10 gününe 1 gün daha eklenerek tutulması tavsiye edilen 2 günlük sünnet orucuna ne denir?

Muharrem Ayı'nın 10. gününde idrak edilen Aşure günü, bu sene 29 Ağustos'a denk geliyor. Hz. Hüseyin ve beraberindekiler, Muharrem'in onuncu gününde Kerbelâ'da Yezid'in Ordusu tarafından katledilmiştir. Aşure gününün bir gün öncesi veya bir gün sonrasıyla birlikte Aşure günü oruç tutulması tavsiye diliyor.

Muharrem ayında kaza orucu tutabilir mi?

Muharrem ayında tutulacak oruç nafile, yani farz veya vacip olmayan bir oruçtur. … Kazaya kalmış ramazan orucunun tutulması da farzdır. Çünkü Cenâb-ı Hak, “Sizden her kim hasta yahut yolcu olursa (tutamadığı günler kadar) diğer günlerde kaza eder.”[5] buyurmuş ve tutulamayan oruçların kaza edilmesini gerekli kılmıştır.

© 2024: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress