Papaz yahnisi nasıl yapılır

Dana etinden papaz yahnisi nasıl yapılır?

Öncelikle arpacık soğanlarını ve sarımsakları teker teker soyun. Düdüklü bir tencereye tereyağını alın ve yağ eriyince eti ekleyin. Et suyunu salıp, tekrar çekene dek kavurun. Etler suyunu tamamen çektikten sonra, içine soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin.

Papaz Yahnisi hangi etten yapılır?

Afiyetler olsun. Not : Yemek dana eti ile de olur ama koyun -kuzu eti ile daha lezzetli olur.

Soğan yahnisi hangi yöreye ait?

Papaz yahnisi Kırklareli mutfağının en karakteristik yemeklerinden birisidir. Halk arasında “soğan yahnisi” denilse de yöre mutfağında “soğan yemeği” denilen bir başka yemekle karıştırmamak için “papaz yahnisi” adı tercih edilmektedir.

Bol soğanlı yahni nasıl yapılır?

Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Paça yahnisi nasıl yapılır?

Nohutlu paça yahnisi yapılışı Temizlenen ve tütsülenen paçaları soğan ve sarımsaklarla beraber tencereye koyun. Tencereye margarin ve limon suyunu da ilave ettikten sonra paçaların üzerini bir karış geçecek kadar su ekleyin. Paçalar yumuşayana kadar kaynatın. Tencerede oluşan köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin.

Hamur yahnisi nasıl yapılır?

Hamur Yahnisi Nasıl Yapılır Nohut ve suyu ile birlikte kaynarken üzerine hazırlanan cıvık hamur fındık büyüklüğün de sıkılarak kaşıkla kaynayan etli suyuna atılır. Hamurlar pişirilir. (Pişen hamur suyun yüzüne çıkar) salça, tuz, karabiber, kırmızı biber, ilave edilir. Sıcak servis yapılır.

Antep usulü soğan yahnisi nasıl yapılır?

Kabuklarını soyup yıkadığımız soğanları, tuz ve 3 su bardağı sıcak suyla ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Soğanlar da pişip yumuşadıktan sonra nar ekşisi ve karabiberi ekliyoruz. Ayrı bir kapta naneyi zeytinyağında kızdırıp yemeğimizin üzerine dökerek altını kapatıyoruz.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress