Ev yapımı erişte çorbası

Erişteden hangi yemekler yapılır?

Değişik Erişte Tarifleri | Yemek Tarifleri

  • Erişte Pilavı
  • Erişteli Nohutlu Yayla Çorbası
  • Yoğurtlu Sebzeli Erişte Salatası
  • Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası
  • Kıymalı Erişte Çorbası
  • Sakala Çarpan Çorbası
  • Tutmaç Çorbası
  • Püşürük Çorbası

Kare erişte çorbası nasıl yapılır?

Kare Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tenceremize yağımızı koyalım. Unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ilave edelim. Erişteleri de ekleyip yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyelim. eEn sonunda tuz ve baharatını ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Mercimekli erişte çorbası Yoğurtlu nasıl yapılır?

Tencereye yoğurt, yumurta, un, tuz ve su alınıp pürüzsüz olana dek çırpılır. Orta ateşte devamlı çırpılır. Kaynamaya başlamadan önce erişte ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca haşlanıp süzülmüş yeşil mercimek ilave edilip kısık ateşte 5 dakika pişirilir.

Sarımsaklı erişte çorbası nasıl yapılır?

Sarımsaklı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Sıcak suyla erişteleri tencereye alın, erişteler yumuşayana kadar pişirin. Bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın, çorbanın suyundan biraz ekleyin, tekrar çırpın, yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin, bir taşım kaynatın ve en son tuzunu atın.

Hangi sebzelerden erişte yapılır?

Sebzeli Renkli Erişte Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Ispanaklı, biberli, domatesli, mor lahanalı da yapılabilir salatalar pilavlarda çorbalarda peynirli kıymalı her çeşit tüketilebilir.

Erişte çeşitleri nelerdir?

İç Malzemesine Göre Erişte Çeşitleri

  • Sade ev eriştesi.
  • Kepekli ev eriştesi.
  • Karışık sebzeli çorbalık ev eriştesi.
  • Biberli ev eriştesi.
  • Domatesli ev eriştesi.
  • Havuçlu ev eriştesi.
  • Ispanaklı ev eriştesi.
  • Kırmızı pancarlı ev eriştesi.

Salçalı erişte çorbası nasıl yapılır?

Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Salçayı bir çorba kaşığı suyla karıştırın. 3 su bardağı suyu bir tencereye alın.
  2. Salça, domates, tuz kırmızı toz biber, sıvıyağ ve tereyağını ilave edip kaynatın.
  3. Kaynayan suya erişteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress