Domates külleme ilacı

Külleme mücadelesinde Activus® en iyi ürünlerden bir tanesidir. Domates bitkisinde dekarda 60 ml dozda, son ilaçlamayla hasat arasında 3 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır. Hastalık ve iklim koşullarının seyrine göre 10 gün ara ile uygulama tekrarlanır.

Külleme ilacı nedir?

Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.

Doğal külleme ilacı nasıl yapılır?

Mantar için ( külleme, pas, siyah leke gibi hastalıklar) Kestiğiniz yere ispirto veya saf alkol sürün. Hasta yaprakları yakarak imha edin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ. Sprey şişe yardımı ile bitkinin tüm yapraklarının altı ve üstü yıkanacak şekilde uygulayın.

Külleme ilacı nasıl atılır?

İlaçlar, önerilen dozlarda yaprak alt ve yüzlerini kaplayacak şekilde uygulanıyor. Bağ küllemesi durumunda ilaçlamaya sürgünler 25-30 cm olunca başlanıyor. Taç yapraklar dökülünce ikinci ilaçlama yapılıyor. Koşullara göre, tanelere ben düşmeye başlayana kadar ilaçlamaya devam edilebiliyor.

Külleme hastalığı nedir?

Erysiphe betae türünün neden olduğu bitki hastalığı. Yaprak üzerinde yıldız şeklinde gri mantar miseli hastalığın ilk belirtileridir. Öncelikle yaprakların ön yüzünde gri-beyaz veya beyaz unumsu mantar tabakası oluşur. Hastalık şiddetli görüldüğünde yapraklar açık yeşil görünüm alır, sararır ve ölür.

Üzüme külleme ilacı ne zaman atılır?

Bunlar ilk ilaçlama bitki sürgünlerinin 15 ila 20 santim uzadığı dönemde ilaçlama yapılır ondan sonra 15 günlük aralarla bu ilaçlamalara devam edilir." ifadelerini kullandı.

Üzümde külleme neden olur?

Üzümün zarar görmesi sonucu akan tatlımsı sıvı üzerine çürütücü mantarlar kolayca yerleşerek salkımların çürümesine sebep olur. Bu hastalık ve zararlı ile mücadeleyi zamanında yapmak gerekir. Zamanında yapılmayan ilaçlamanın hiç faydası olmadığı gibi ilaç ve emek boşa gider. Ayrıca çevre kirlenmesine de neden olur.

Domateste külleme nasıl olur?

Hastalığın ilk belirtileri domatesin yapraklarında görülen yuvarlakça beyaz küçük lekeler halindedir. Bu küçük lekeler, zamanla birleşerek bütün yaprak ayasını, yaprak sapını ve gövdesini kaplar; mevsim ilerledikçe rengi beyazdan kül rengine döner.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress