Acı biber reçeli hangi yöreye aittir?

Şanlıurfa'da zahmetli bir sürecin sonunda acı biberden elde edilen ve "isot reçeli" olarak adlandırılan sos, farklı tadıyla kahvaltı sofralarını renklendiriyor. İsot hazırlayarak geçinen aileler tarafından evlere ve bahçelere götürülen biberler, yıkanıp saplarından ve çöplerinden arındırılıyor.Oct 14, 2015

Acı biber reçeli nedir?

Şeker biberlerin üzerine ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılır bir gece şekerle bekletilir. Ertesi gün suyu ve balı ilave edilir ve kaynatılır. Bir süre kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilir ve özleşinceye reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatılır. 5 dakika dinlendirilir ve kavanoza alınır.

Acı biberden reçel olur mu?

Biberlerin hepsini yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin. Tüm biberleri küp küp doğrayın. Reçeli yapacağınız tencereye şekeri ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve 2-3 saat şekerle sulandırın. Kısık ateşte ölçülü suyu ekleyerek kaynatın.

Acı biber reçeli neyle yenir?

Nasıl mı yiyeceğiz derseniz bu reçeli öncelikle beyaz peynir sürülmüş ekmek üzerinde, et, köfte, tavuk gibi ızgaraların yanında sos olarak..

Urfa biber reçeli nasıl yapılır?

"Kırmızı biberler kadınlar tarafından parçalandıktan 1 gün güneşte bekletilir, daha sonra makinede çekilerek güneşte kurutulur. Yaklaşık 3-5 gün içinde güneşte hazır hale gelen reçel ambalajlanarak kentteki esnafa ve Türkiye'nin faklı kentlerine gönderilir.

Biber reçel nasıl yapılır?

Küçük küçük küp küp doğruyoruz. Küçük bir tencereye biberleri şekeri ve suyunu ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte arada karıştırarak 35-40 dk kaynatıyoruz. Pişmesine yakın limon suyunu ve kara biberi ekleyip kavanoza koyabilirsiniz.

Yesil biber reçeli nasıl yapılır?

Şerbet için; şeker, su, vanilya ve limon tuzunu bir tencereye aktarıp koyulaşıncaya kadar kaynatın. Biberleri de ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika, şeffaf hale gelinceye kadar pişirin. Sıcakken ocaktan alıp temiz cam kavanozlara koyun ve kapaklarını kapatarak ters çevirin. Afiyet olsun…

Reçel nerelerde kullanılır?

Süt Reçeli Nerelerde Kullanılır?

  • Kurabiye yapımında dolgu olarak kullanılabilir.
  • Cheesecake yapımında cheesecake karışımında kullanılırken üzeri için sos olarakta kullanılır.
  • Brownielerde üzerlerine sos olarak kullanılır ve lezzeti artırır.
  • Dondurma yapımında içerik olarak kullanılır ve aroma katar.

© 2023: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress