Dedeağaç türk nüfusu

Yunanistan’da en çok Türk nerede?

Yunanistan'daki Türk varlığı Batı Trakya'yla sınırlı olmayıp, Rodos ve İstanköy ağırlıklı olmak üzere Onikiadalar'da yaşayan ve sayıları 6.000 civarında olan bir Türk nüfus da bulunmaktadır.

Dedeağaç Türkiyenin mi?

Dedeağaç veya Aleksandrupoli (Yunanca: Αλεξανδρούπολη Alexandroúpoli, 1974'e kadar Katarevusa Yunancası ile Ἀλεξανδρούπολις Alexandroúpolis, Bulgarca Дедеагач Dedeagaç, Osmanlı Türkçesi: دده آغاج Dede Ağaç), Yunanistan'da Batı Trakya'da Evros ilinde (nomos) bir liman kenti olup aynı zamanda bu ilin merkezidir.

Batı Trakya Türkleri hangi savaş sonucu?

Balkan Savaşları sonunda Balkan ülkeleri arasında imzalanan 10 Ağustos 1913 Bükreş Antlaşmasıyla Batı Trakya Bulgaristan'a bırakılmıştır. Nüfusunun büyük bir çoğunluğu Türk ve Müslüman olan Batı Trakya'nın Bulgaristan'ın eline geçmesiyle birlikte bu bölgede ki Bulgar çeteleri büyük bir mezalim başlatmıştır.

Dedeağaç ismi nereden gelir?

Dedeağaç (Alexandroupoli) 1878 yılında Ruslar tarafından inşa edilen görece yeni bir şehir. Şehir adını Yunan Kralı Alexandros'tan alıyor. Batı Trakya'da bir liman kenti olan Dedeağaç'ın nüfusu yaklaşık 50 bin seviyelerinde.

Selanik göçmenleri nereye yerleşti?

1912-1914 arası Balkan Savaşı sonrasındaki süreçte Yunanistan'dan gelen göçmen sayısı ise 125.000'dir. Adana, Edirne, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Kocaeli, Manisa, Çanakkale, Mersin, ve Samsun gibi iller Yunanistan'dan gelen mübadillerin en yoğun olarak yerleştirildiği illerdir.

Yunanistana Türkler nereden geldi?

Batı Trakya Türklerinin kökeni Osmanlı fetihleri ile bölgeye Anadolu'dan yerleştirilen Türkmenlere ve fetihle İslamlaşan yerli halklar olan Helen, Slav ve Çingenelere dayanır. … Lozan Barış Antlaşması'na göre Batı Trakya Türkleri millî değil, dinî azınlık statüsündedirler.

Dedeağaç hangi ülkeye ait?

Yunanistan'ın Evrosbölgesinin merkezinde bulunan Dedeağaç, İstanbul'dan araç ile yaklaşık 3 saatte gidilmektedir. İstanbul'a 300 km uzaklıkta bulunan Dedeağaç şehri, İpsala Sınır kapısına ise sadece 40 km uzaklıktadır.

© 2024: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress