Aşure günü ve önemi

Hazreti Nuh ve onun çağrısına uyarak gemiye binenlerin, aşure aşı tüketmeleri dolayısıyla Müslümanların aşure yaparak paylaşma geleneği bugün de yaşatılıyor. Adem aleyhisselamın tövbesinin kabul olması, Hz. … Bu nedenle Müslümanlar açısından Aşure günü çok önemlidir.18-Aug-2021

Aşure günü anlamı ve önemi nedir?

10 Muharrem (Aşûre) günü, içerisinde büyük tecellîlerin yaşandığı bir gündür: 1-) Hazret-i Âdemʼin (a.s.) tevbesi bu günde kabul edilmiştir. Demek ki bugün "tevbe-istiğfar" günüdür. 2-) Hazret-i Nûhʼun (a.s.) tufandan kurtulup, gemisinin selâmete erdiği gündür.

Aşure günü alışveriş yapmak bereketi artırır mı?

Peygamberler tarihi açısından önemli bir gün olan Aşure Günü, Arapçada on anlamına gelen 'aşara' kelimesinden türemiştir. Aşure Günü Hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor. Aşure Günü'nde eve erzak alışverişi yapmanın bereket getirdiğine inanılır. … Muharrem ayının onuncu gününe "aşura" günü deniliyor.

Aşure günü ne zaman başlar ne zaman biter?

Aşure günü ise muharrem ayının onuncu günü yani 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü idrak edilecek. O gün aşure dağıtımı yapacak birçok kişi hazırladığı aşurelerin paylaşımını gerçekleştirecek. Aşure dağıtımı muharrem ayının son gününe kadar yani 7 Eylül 2021 Salı gününe kadar dağıtım yapılabilir.

Aşure günü ne zaman alışveriş yapılır?

Muharrem ayının onuncu günü idrak edilen aşure gününde yapılan alışverişin kişinin rızkına ve geçimine bereket vereceği düşünülmektedir.

Asure gunu ne zaman onemi?

Muharrem ayının ilk 10 günü ya da 9, 10 ve 11. günleri oruç tutanlara kat kat sevap yazılır. Peygamberimiz, özellikle Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure gününde oruç tutmayı tavsiye etmiş ve "Aşure günü tutulan oruç, geçmiş senenin günahına kefaret olur" buyurmuştur.

Aşure günü nedir kısa bilgi?

Aşure Nedir? Buğday, fasulye, nohut, kayısı, incir gibi bakliyat ve yemişlerin birlikte kaynatılması ile hazırlanan yiyeceğe “aşure”; bu yiyeceğin hicri takvime göre Muharrem ayında pişirilmesi ve dağıtılması etrafında oluşan uygulamalara ise “aşure geleneği” adı verilir.

Aşure ne ifade eder?

Bugüne "Âşura" denmesinin sebebi, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği içindir. Hadis kitaplarında geçtiğine göre ise, bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir.

© 2024: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress