30 kişilik aşure tarifi

40 kişilik aşure malzemeleri nelerdir?

Aşure Tarifi (40 Kişilik) İçin Malzemeler

  • Yarım kilo buğday.
  • 1 su bardağı fasulye.
  • 1 su bardağı nohut.
  • 1 su bardağı kayısı
  • 1 su bardağı incir.
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı üzüm.
  • 1 su bardağı kuru dut.

1 kilo buğdaydan ne kadar aşure çıkar?

Âşûrenin kıvamına göre su ilâve edilir. Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, elma ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilen âşûre bekletilmeden kâselere boşaltılıp üzeri ceviz, fındık, nar, fıstık ve tarçınla süslenir. Bu malzemeden takriben 40-50 kişilik aşûre çıkar.

40 kişilik Aşure nasıl yapılır?

Haşlanmış buğday nohut fasulye ve ıslattığımız üzümleri büyük bir tencereye alıp üzerine su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca şeker kayısı ve inciri de ekleyip bal rengini alana dek orta ateşte pişiriyoruz. Pişen aşurelerimizi kaselere alıp üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun.

Aşure tarifi kaç kişilik?

Aşure (Detaylı Anlatım) (20 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3 su bardağı buğday.
  2. 3 su bardağı haşlanmış nohut.
  3. 1 su bardağı haşlanmış fasulye (piştikten sonra bardak ölçüsünü yapınız) isteyen seviyorsa içine bardak ölçüsünü arttırabilir.
  4. 6 su bardağı şeker (isteğe göre azaltıp arttırabilirsiniz)
  5. Yarım avuç pirinç

Aşure malzemeleri 41 çeşit nelerdir?

41 Çeşit Aşure (Tam Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday.
  • 1 su bardağından bir parmak az nohut.
  • 1 su bardağından bir parmak az kuru fasülye.
  • 1 kahve fincanı kuru börülce.
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur.
  • 1 yemek kaşığı irmik.
  • 1 su bardağı süt.

Aşurelik malzemeler nelerdir?

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 250grambuğday.
  • 4,5litresıcak su.
  • 100grampirinç
  • 1adetportakal kabuğu(küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1adetlimon kabuğu(küçük küpler halinde doğranmış)
  • 2adetorta boy elma(soyulmuş, küp doğranmış)
  • 4yemek kaşığıkuru üzüm.
  • 1su bardağıkuru fasulye.

Aşurede 1 kg buğdaya ne kadar şeker?

2,600-2,700 Gr Şeker (Tercihinize Göre Arttırıp Azaltabilirsiniz) Haşlanmış Kestane(Ben Kışın Dondurucuya Koymuştum. Aşureye Çok Yakışıyor. Tavsiye Ederim)

© 2024: Cevizfidani | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress